Moottoripyöräilijät yhdistyvät

FEMA ja FIM virallistavat läheisen yhteistyösuhteensa.

Kaksi vaikutusvaltaisinta moottoripyöräilijöiden järjestöä ovat sitoutuneet tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä. FEMA liittyy FIMiin liitännäisjäsenenä, joka virallistaa ja kehittää entisestään niiden yhteyksiä molempien organisaatioiden eduksi.

Moottoripyöräilijöiden on pidettävä yhtä, yhdistettävä voimavaransa ja vältettävä turhaa tuplatyötä. Moottoripyöräurheilu ja moottoripyörä virkistys- ja kuljetusvälineenä ovat saman kolikon kaksi puolta, ja kumpikin voi hyötyä toisesta.

FEMAlla ja FIMillä on ollut jo vuodesta 2000 läheinen yhteistyösuhde, mutta nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä on tärkeämpää kuin koskaan yhdistää voimamme vaikuttaaksemme politiikkaan, sääntöihin ja määräyksiin, jotka vaikuttavat kansainväliseen moottoripyöräily-yhteisöön.

FEMA ja FIM ovat yhtä mieltä siitä, että on erittäin tärkeää, että Euroopan unionin toimielimet ja muut sääntely- ja poliittiset elimet tunnustavat ja arvostavat moottoripyöräilijöiden edut.

FEMAn puheenjohtaja Odd Terje Dovik: ”FEMA sitoutuu tekemään tiiviimpää yhteistyötä FIM:n kanssa varmistaakseen moottoripyöräilijöiden vahvan poliittisen äänen. Tarvitsemme vahvaa läsnäoloa poliittisella areenalla, kun kysymykset vaihtelevat ajokorteista liikenneturvallisuuteen, ja äänistä keskustelusta liikennekieltoihin. Tiiviimpi yhteistyö ja asiantuntemuksemme jakaminen on lopulta kaikkien moottoripyöräilijöiden etu.”

FIMin puheenjohtaja Jorge Viegas: ”Olemme iloisia voidessamme toivottaa FEMAn tervetulleeksi FIM-perheeseen. FIMillä ja FEMAlla on monia yhteisiä tavoitteita ja ne ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia, joten tämän suhteen virallistaminen on luonnollista kehitystä. Tämä antaa meille yhtenäisemmän äänen Euroopassa ja edistää paremmin moottoripyöräilyä alueella.”


Federation of European Motorcyclists Associations (FEMA)

Euroopan moottoripyöräilijöiden liitto edustaa eurooppalaisia moottoripyöräilijöitä. Sen tarkoituksena on edistää, suojella ja säilyttää moottoripyöräilyä.

Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM)

Vuonna 1904 perustettu FIM on KOK:n tunnustama moottoripyöräurheilun kansainvälinen kattojärjestö ja moottoripyöräilyn maailmanlaajuinen puolestapuhuja.